9. Waar kan ik terecht voor aangepaste vakanties? 

[ Terug naar de Wegwijzer ]
Iedereen heeft behoefte aan vakantie. Er even tussenuit, in een andere omgeving. Voor iemand met een beperking en de mantelzorger kan het lastig zijn om een geschikte reisbestemming te vinden. Niet alle accommodaties zijn geschikt. Het is voor de mantelzorger fijn wanneer er andere mensen in de buurt zijn die de zorg over kunnen nemen. Hierdoor is het mogelijk om weer gewoon vader of moeder of dochter of zoon te zijn.
Er zijn ook
TW_Mantelzorgfldr_stockfoto_3.jpg
aangepaste vakanties die de hele zorg overnemen zodat de mantelzorger zelf activiteiten kan ondernemen of op vakantie kan gaan.

Een bekende organisatie die aangepaste vakanties organiseert voor mensen met een beperking is de Zonnebloem. De Zonnebloem richt zich op mensen met een smalle beurs. Maar er zijn er veel meer aanbieders in de markt, onder andere van aangepaste vakantiehuisjes.
Er bestaat een Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV).
Het is belangrijk om een geschikt aanbod te vinden dat aansluit bij uw vraag en specifieke situatie.  Ook  patiëntenverenigingen kunnen u hierbij behulpzaam zijn.
Daarbij is het verstandig om na te vragen of men is aangesloten bij een waarborgfonds, zoals de NBAV. Of zoek een waarborgfonds met Google: “waarborgfonds aangepaste vakanties”. In de Blauwe gids staan de vakanties van alle bij de NBAV aangesloten organisaties.

Relevante adressen
Zonnebloem - klik voor details
De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een beperking. Onder ander door bezoekwerk voor de zorgvrager. Kijk op de website van de Zonnebloem voor een afdeling bij u in de buurt en de diensten van de Zonnebloem.
☎ 076-5646464
NBAV - klik voor details
Waarborgfonds vakanties
🌍 nbav.nl
MEE vakantiewijzer - klik voor details
Vakanties voor volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking

U kunt ook zelf zoeken met een zoekmachine op internet met termen als  “Aangepaste vakanties”.


Heeft de wegwijzer u nog niet voldoende de weg gewezen, dan kunt u een mail sturen naar info@sociaalcollectiefswf.nl. U wordt dan in contact gebracht met een medewerker van het Stipepunt. Zij denkt dan met u mee en zoekt samen met u naar een antwoord op uw vraag. 
[ Terug naar de Wegwijzer ]

Nieuws

Sluit ook aan bij het Uur voor de natuur met Leger des Heils in Sneek

donderdag 13 april 2023
Leger des...
Lees meer...

Vrijdag 28 april SOCIAL FRIDAY voor jongeren tussen de 15-30 jaar die wonen in Súdwest-Fryslán.

donderdag 13 april 2023
...
Lees meer...

Dinsdag 18 april Alzheimer Café Sneek.

woensdag 12 april 2023
...
Lees meer...