• 9. Waar kan ik terecht voor aangepaste vakanties? 

  [ Terug naar de Wegwijzer ]
  Iedereen heeft behoefte aan vakantie. Er even tussenuit, in een andere omgeving. Voor iemand met een beperking en de mantelzorger kan het lastig zijn om een geschikte reisbestemming te vinden. Niet alle accommodaties zijn geschikt. Het is voor de mantelzorger fijn wanneer er andere mensen in de buurt zijn die de zorg over kunnen nemen. Hierdoor is het mogelijk om weer gewoon vader of moeder of dochter of zoon te zijn.
  Er zijn ook
   TW_Mantelzorgfldr_stockfoto_3.jpg
  aangepaste vakanties die de hele zorg overnemen zodat de mantelzorger zelf activiteiten kan ondernemen of op vakantie kan gaan.

  Een bekende organisatie die aangepaste vakanties organiseert voor mensen met een beperking is de Zonnebloem. De Zonnebloem richt zich op mensen met een smalle beurs. Maar er zijn er veel meer aanbieders in de markt, onder andere van aangepaste vakantiehuisjes.
  Er bestaat een Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV).
  Het is belangrijk om een geschikt aanbod te vinden dat aansluit bij uw vraag en specifieke situatie.  Ook  patiëntenverenigingen kunnen u hierbij behulpzaam zijn.
  Daarbij is het verstandig om na te vragen of men is aangesloten bij een waarborgfonds, zoals de NBAV. Of zoek een waarborgfonds met Google: “waarborgfonds aangepaste vakanties”. In de Blauwe gids staan de vakanties van alle bij de NBAV aangesloten organisaties.

  Relevante adressen
  Zonnebloem - klik voor details
  De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een beperking. Onder ander door bezoekwerk voor de zorgvrager. Kijk op de website van de Zonnebloem voor een afdeling bij u in de buurt en de diensten van de Zonnebloem.
  ☎ 076-5646464
  NBAV - klik voor details
  Waarborgfonds vakanties
  🌍 nbav.nl
  MEE vakantiewijzer - klik voor details
  Vakanties voor volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking

  U kunt ook zelf zoeken met een zoekmachine op internet met termen als  “Aangepaste vakanties”.


  Heeft de wegwijzer u nog niet voldoende de weg gewezen, dan kunt u een mail sturen naar info@sociaalcollectiefswf.nl. U wordt dan in contact gebracht met een medewerker van het Stipepunt. Zij denkt dan met u mee en zoekt samen met u naar een antwoord op uw vraag. 
  [ Terug naar de Wegwijzer ]

 • Nieuws

  Papierwinkels Bolsward en Sneek op afspraak open

  donderdag 8 april 2021
  Papierwinkels van...
  Lees meer...

  Gratis theatervoorstelling: ‘Die andere ouders doen ook maar wat... SPECIAL’

  donderdag 25 maart 2021
  Hoe is het als het ouderschap anders blijkt te...
  Lees meer...

  De Sociale Kuierkaart - mooie wandelingen door Súdwest-Fryslân

  donderdag 25 maart 2021
  Heeft u er al gebruik van gemaakt, deSociale...
  Lees meer...