• Activiteiten voor mantelzorgers

  Heeft u behoefte aan contact met andere mantelzorgers? Stap dan eens binnen bij het Stipepunt in Sneek, Bolsward, Koudum of IJlst. 

  Als u zich hebt aangemeld bij een van de Stipepunten, dan ontvangt u de mantelzorgpas. Met deze pas ontvangt u automatisch een uitnodiging voor bijeenkomsten. Deelname is gratis of met korting. 

  Klik hier voor informatie over de mantelzorgpas

   foto-05.jpg

  Er is een breed scala aan activiteiten voor mantelzorgers, enkele van de activiteiten lichten we nader toe.  

  Alzheimercafé in Sneek
  Het Alzheimer Café Sneek is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Iedere derde dinsdag van de maand, m.u.v. juli, augustus en december, wordt er door het Alzheimer Café in Sneek een bijeenkomst georganiseerd in het Frittemahof in  Sneek.  

  Hierbij staat ontmoeting en voorlichting  centraal staat. Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema, soms is er een spreker. De toegang is gratis.

  Vanaf 19.00 uur is er inloop, vanaf 19.30 start het programma. Het adres van het Frittemahof is: Frittemaleane 5, Sneek.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerda Muller: tel. 06-25717156 of g.muller@alzheimervrijwilligers.nl. Meer informatie over dementie en het Alzheimer Café kunt u vinden op: www.alzheimernederland.nl

  Mantelzorgcafés 
  Bij de verschillende Stipepunten vinden regelmatig mantelzorgcafés plaats. Vaak met een thema, maar soms ook zonder omdat het fijn kan zijn om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. Zij weten immers als geen ander hoe zwaar het zorgen soms kan zijn en voor welke problemen u soms komt te staan. Op het planningsschema kunt u zien wanneer er een mantelzorgcafé bij u in de buurt is.

  Respijtweekenden
  Vanuit de Stipepunten en de gemeente Súdwest-Fryslân wordt deelgenomen aan de provinciale jaarlijkse respijtweekenden voor mantelzorgers. Een ontspannen weekendje weg voor mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste en waarbij sprake is van (dreigende) overbelasting. Deze weekenden vinden doorgaans plaats in september/oktober. Als houder van de mantelzorgpas krijgt u hiervoor automatisch een uitnodiging.

  Week van de mantelzorg
  In het kader van de week van de mantelzorg in november, vinden er verwenactiviteiten plaats voor mantelzorgers die in het bezit zijn van de mantelzorgpas.  

 • Nieuws

  Papierwinkels in Makkum en Koudum ook open op afspraak

  maandag 26 april 2021
  In navolging van de Stipepunt Papierwinkels in...
  Lees meer...

  Sluitingsdagen Stipepunten i.v.m. feestdagen

  maandag 19 april 2021
  In verband met diverse komende feestdagen zijn...
  Lees meer...

  Papierwinkels Bolsward en Sneek op afspraak open

  donderdag 8 april 2021
  Papierwinkels van...
  Lees meer...