• Activiteiten voor mantelzorgers

  Heeft u behoefte aan contact met andere mantelzorgers? Neemt u dan gezellig deel aan een van de activiteiten die we voor mantelzorgers organiseren. U bent van harte welkom1    

  Als u zich hebt aangemeld bij een van de Stipepunten, dan kunt u het nummer van uw mantelzorgpas opvragen bij de vrijwilligers van het Stipepunt. Als u zich heeft ingeschreven bij een Stipepunt, ontvangt u automatisch een uitnodiging voor bijeenkomsten en krijgt u de nieuwsbrief. Deelname is gratis of met korting. Weet u uw pasnummer niet meer en heeft u het wel nodig? Vraag het aan bij het Stipepunt bij u in de buurt.

  Klik hier voor informatie over de mantelzorgpas

   foto-05.jpg

  Er is een breed scala aan activiteiten voor mantelzorgers, enkele van de activiteiten lichten we nader toe.  

  Programma activiteiten mantelzorgpas

  Onderstaand vindt u het programma tot en met oktober 2022. De activiteiten zijn gratis voor ingeschreven mantelzorgers van Súdwest-Fryslân. U kunt zich aanmelden voor een activiteit op vertoon van uw mantelzorgpasnummer. Wees er wel snel bij, want het aantal deelnemers per activiteit is beperkt!

  • 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16 en 17 september 2022, 20.30 - 22.00 uur muziektheaterspektakel Hid Hero, achtertuin voormalig weeshuis
   Bolsward
  • maandag 12 september 19.30 - 21.30 uur workshop gezonde leefstijl, Wijkgebouw De Schuttersheuvel, Sneek
  • donderdag 22 september 13.30 - 16.00 uur workshop bloemschikken, Afslag 18  Bolsward
  • dinsdag 27 september 19.30 - 21.30 uur workshop mantelzorg en levenstestament, Wijkgebouw De Schuttersheuvel, Sneek
  • zondag 9 oktober 14.30 uur muziekspektakel ’t Gala, Theater Sneek
  • geldig t/m 31 december 2022, maandag - zaterdag 10.00 - 18.00 uur, zondag 13.00 - 17.00 uur, Schaatsmuseum Hindeloopen

  Kijk voor de details van de activiteiten en aanmeldgegevens in deze nieuwsbrief:

  Nieuwsbrief mantelzorg juli 2022.pdfNieuwsbrief mantelzorg juli 2022.pdf

  LET OP: In de nieuwsbrief mantelzorg juli 2022 staat dat u een kaartje kunt reserveren voor de voorstelling “Hid Hero” in Bolsward. Helaas hebben wij vernomen dat dit niet lukt.

  Wij hebben contact opgenomen met de organisatie van Hid Hero, en het blijkt dat er een fout staat in de nieuwsbrief. Daar wordt u gevraagd in het veld actiecode uw mantelzorgpasnummer in te vullen. Dit klopt niet.
   
  Wanneer u een kaartje wilt reserveren, dan moet u bij het veld actiecode invullen: Mantelzorg.
  We hopen dat het zo gaat lukken. Mocht u naar de voorstelling gaan in september dan wensen we alvast heel veel plezier!
   
  We vinden het erg vervelend dat deze fout er in is geslopen en willen u daarvoor onze excuses aanbieden.
   
  Mocht het op deze manier nog niet lukken, of er zijn andere vragen dan kunt u deze week nog contact opnemen met het Stipepunt bij u in de buurt.
  Vanaf 1 augustus zijn alle Stipepunten 3 weken gesloten i.v.m. de vakantie.

  Alzheimercafé in Sneek
  Het Alzheimercafé Sneek is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.      

  Hierbij staat ontmoeting en voorlichting  centraal staat. Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema, soms is er een spreker. De toegang is gratis en locatie is PLAK, Gonggrijpstraat 50. 

  Alzheimercafé Sudwest
  Afwisselend wordt er in Koudum en Stavoren een Alzheimercafe georganiseerd. Data en locaties worden aangekondigd via diverse kanalen, waaronder nieuwsberichten op deze website. 
  Voor meer informatie over de Alzheimer cafe's kunt u contact opnemen met Gerda Muller: tel. 06-25717156 of g.muller@alzheimervrijwilligers.nl. Meer informatie over dementie en het Alzheimer Café kunt u vinden op: www.alzheimernederland.nl

  Mantelzorgcafés 
  Bij de verschillende Stipepunten vinden regelmatig mantelzorgcafés plaats. Vaak met een thema, maar soms ook zonder omdat het fijn kan zijn om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. Zij weten immers als geen ander hoe zwaar het zorgen soms kan zijn en voor welke problemen u soms komt te staan. Op het planningsschema kunt u zien wanneer er een mantelzorgcafé bij u in de buurt is.

  Respijtweekenden
  Vanuit de Stipepunten en de gemeente Súdwest-Fryslân wordt deelgenomen aan de provinciale jaarlijkse respijtweekenden voor mantelzorgers. Een ontspannen weekendje weg voor mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste en waarbij sprake is van (dreigende) overbelasting. Deze weekenden vinden doorgaans plaats in september/oktober. Als houder van de mantelzorgpas krijgt u hiervoor automatisch een uitnodiging.

  Week van de mantelzorg
  In het kader van de week van de mantelzorg in november, vinden er verwenactiviteiten plaats voor mantelzorgers die in het bezit zijn van de mantelzorgpas.   • Nieuws

  Stipepunten gesloten tijdens de bouwvak

  donderdag 28 juli 2022
  De vakanties staan voor de deur en dit betekent...
  Lees meer...

  Wijziging bij bestellen voorstelling "Hid Hero"

  maandag 25 juli 2022
  In de nieuwsbrief mantelzorg juli 2022 staat...
  Lees meer...

  Kom jij ons helpen op de buurtcamping tijdens SyS?

  donderdag 7 juli 2022
  Tijdens de komende vakantieweken vieren we binnen...
  Lees meer...