• Activiteiten voor mantelzorgers

  Heeft u behoefte aan contact met andere mantelzorgers? Stap dan eens binnen bij het Stipepunt in Sneek, Bolsward of Koudum. 

  Als u zich hebt aangemeld bij een van de Stipepunten, dan ontvangt u (uw nummer van) de mantelzorgpas. Met dit pasnummer ontvangt u automatisch een uitnodiging voor bijeenkomsten. Deelname is gratis of met korting. Heeft u uw pasnummer nodig? Vraag het aan bij het Stipepunt bij u in de buurt.

  Klik hier voor informatie over de mantelzorgpas

   foto-05.jpg

  Er is een breed scala aan activiteiten voor mantelzorgers, enkele van de activiteiten lichten we nader toe.  

  Programma activiteiten mantelzorgpas

  Onderstaand vindt u het programma tot en met juni 2022. De activiteiten zijn gratis voor ingeschreven mantelzorgers van Súdwest-Fryslân. U kunt zich aanmelden voor een activiteit op vertoon van uw mantelzorgpasnummer. Wees er wel snel bij, want het aantal deelnemers per activiteit is beperkt!

  • Dinsdag 19 april 10.00 - 11.00 Workshop kom erbij koor Atrium Sneek
  • Zaterdag 23 april 20.15 Voorstelling van Cristina Branco Theater Sneek
  • Dinsdag 10 mei 13.30 - 16.00 Workshop Pastelkrijt De Klink Koudum
  • Donderdag 19 mei 13.30 - 16.00 Workshop Bloemschikken Afslag 18 Bolsward
  • Woensdag 25 mei t/m 8 juli 9.30 - 10.45 8 Yogalessen Gezondheidscentrum Bolsward
  • Donderdag 2 juni 20.15 Voorstelling 70’s Unplugged ‘Love the one you’re with’ Theater Sneek
  • Woensdag 22 juni 16.00 - 17.00 Webinar mantelzorg en positieve gezondheid Online via Zoom
  • Maandag 27 Juni 13.30 - 16.30 Workshop beeldhouwen Bolsward

  Kijk voor de details van de activiteiten en aanmeldgegevens in deze nieuwsbrief:

  Mantelzorg nieuwsbrief maart 2022.pdfMantelzorg nieuwsbrief maart 2022.pdf  Alzheimercafé in Sneek
  Het Alzheimercafé Sneek is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.      

  Hierbij staat ontmoeting en voorlichting  centraal staat. Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema, soms is er een spreker. De toegang is gratis en locatie is PLAK, Gonggrijpstraat 50. 

  Alzheimercafé Sudwest
  Afwisselend wordt er in Koudum en Stavoren een Alzheimercafe georganiseerd. Data en locaties worden aangekondigd via diverse kanalen, waaronder nieuwsberichten op deze website. 
  Voor meer informatie over de Alzheimer cafe's kunt u contact opnemen met Gerda Muller: tel. 06-25717156 of g.muller@alzheimervrijwilligers.nl. Meer informatie over dementie en het Alzheimer Café kunt u vinden op: www.alzheimernederland.nl

  M antelzorgcafés 
  Bij de verschillende Stipepunten vinden regelmatig mantelzorgcafés plaats. Vaak met een thema, maar soms ook zonder omdat het fijn kan zijn om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. Zij weten immers als geen ander hoe zwaar het zorgen soms kan zijn en voor welke problemen u soms komt te staan. Op het planningsschema kunt u zien wanneer er een mantelzorgcafé bij u in de buurt is.

  Respijtweekenden
  Vanuit de Stipepunten en de gemeente Súdwest-Fryslân wordt deelgenomen aan de provinciale jaarlijkse respijtweekenden voor mantelzorgers. Een ontspannen weekendje weg voor mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste en waarbij sprake is van (dreigende) overbelasting. Deze weekenden vinden doorgaans plaats in september/oktober. Als houder van de mantelzorgpas krijgt u hiervoor automatisch een uitnodiging.

  Week van de mantelzorg
  In het kader van de week van de mantelzorg in november, vinden er verwenactiviteiten plaats voor mantelzorgers die in het bezit zijn van de mantelzorgpas.   • Nieuws

  Tegemoetkoming energielasten

  maandag 16 mei 2022
  Wat is de...
  Lees meer...

  Ben jij een jonge mantelzorger?

  dinsdag 10 mei 2022
  Lees meer...

  Alzheimercafe Sudwest op 3 mei in Koudum

  dinsdag 26 april 2022
  Komt u ook naar het Alzheimercafe in Koudum...
  Lees meer...