Mantelzorgpas

Snel naar: 
Vragen over mantelzorgpas
Ondersteuning
Deelnemende organisaties en diensten mantelzorgpas
Activiteiten voor mantelzorgers

Mantelzorgpas 2024
De Mantelzorgpas is een persoonsgebonden pas voor mantelzorgers ter ondersteuning van en waardering voor uw inzet als mantelzorger. Alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij een Stipepunt komen in aanmerking voor een pas. Vanaf 2022 vervalt de fysieke mantelzorgpas en gaan we over op het gebruik van alleen het mantelzorgpasnummer. U ontvangt dus nu geen pas meer. Met het pasnummer kunt u - zoals u gewend bent - gebruikmaken van de diensten en activiteiten. Vaak staat het nummer ook vermeld op brieven die u van ons ontvangt.

De mantelzorgpas wordt u aangeboden door de Stipepunten van Sociaal Collectief in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân en geldig tot en met 31 december 2024.

De mantelzorgpas omvat een pakket voor advies, ondersteuning en ontspanning waar u als mantelzorger een keuze uit kunt maken, namelijk:

- Gratis ondersteuning vanuit de Stipepunten, zoals informatie, advies en papierhulp.
- Professionele diensten met korting, zoals advies en regelhulp, vervangende mantelzorg.
- Uitstapjes en ontspannende activiteiten, zoals workshops, theatervoorstellingen en beweegactiviteiten. Dit aanbod vindt u hier.
  

Vragen over de mantelzorgpas
Heeft u vragen over de mantelzorgpas? Neem dan contact op met Stichting Sociaal Collectief, via mantelzorg@socoswf.nl. Ook kunt u met uw vragen terecht bij een van de vrijwilligers van het Stipepunt bij u in de buurt.
 

Heeft u ondersteuning nodig?


Met de mantelzorgpas kunt u gratis of met korting kennismaken met verschillende  dienstverlenende organisaties. De betrokken organisatie voert een eigen registratie voor de administratieve afhandeling. Enkele gegevens (pasnummer, datum, afgenomen dienst) worden alleen gebruikt om het gebruik van de Mantelzorgpas te monitoren.

Neemt u ook eens een kijkje bij de mantelzorgwegwijzer, terug te vinden op deze site.

Deelnemende organisaties en diensten mantelzorgpas

Voor 2022 zijn er met de MantelzorgNL, mantelzorgmakelaar Chantal Hoevers-Prins en Saar aan huis afspraken gemaakt. Hieronder vindt u per organisatie het aanbod onder de mantelzorgpas 2022: 

        
MantelzorgNL logo.jpg

Gratis lidmaatschap MantelzorgNL  voor alle mantelzorgers in Súdwest-Fryslân

Bent u als mantelzorger ingeschreven bij één van de Stipepunten dan kunt u als onderdeel van de mantelzorgpas gratis lid worden van MantelzorgNL. Hiervoor zijn er in 2023 twee inschrijfmomenten te weten 1 juli en 1 november. De eerste ronde sluit op 1 juni 2023. Hierna kunt u zich inschrijven voor november 2022. Wij kunnen u dit lidmaatschap alléén aanbieden als u hiervoor toestemming geeft. Bent u nog GEEN lid, maar wilt u dit wel worden, vraag dan het aanmeldformulier op dan op bij het Stipepunt bij u in de buurt. Als u al eerder deelnam aan dit lidmaarschap hoeft u niets te doen. De sluitingsdatum van de tweede inschrijfronde van 2022 is maandag 25 september 2023, waarbij uw abonnement ingaat per 1 november 2022. 

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die je helpt te kunnen zorgen voor een ander, passend binnen je eigen leven. MantelzorgNL zet haar kennis, stem en ervaring in om mensen die mantelzorg geven te ondersteunen.
Dit doen we door je belangen te behartigen naar zowel de landelijke als lokale politiek. Maar ook door informatie, advies en een luisterend oor te bieden.

Word je lid van MantelzorgNL dan ontvang je:
-   Drie keer per jaar het Magazine MantelKRACHT. MantelKRACHT is een magazine speciaal voor mantelzorgers. Inspirerend en voedend, zodat jij als mantelzorger in je kracht worden versterkt.  Door herkenning, inspiratie, tips en ook gewoon soms wat meer luchtige informatie.-    De digitale nieuwsbrief MantelKRACHT, met de meest actuele informatie.
  • -    Specials zoals de belastingspecial, waarmee je alles uit je belastingaangifte kunt halen.
  • -    Inspirerende webinars waar je je als lid gratis voor in kunt schrijven. Zie mantelzorg.nl/agenda/ voor het hele aanbod. 
Maar het belangrijkste is: je staat er niet alleen voor. Lokaal kun je terecht bij de Stipepunten. Voor meer algemene informatie op onze website www.mantelzorg.nl En wil je met iemand praten of heb je een vraag? Dan kun je terecht bij de Mantelzorglijn (030 760 60 55) of mail mantelzorglijn@mantelzorg.nl.

Nieuw is bovendien de community Deel je zorg, hier kun je in contact komen met andere mantelzorgers om je hart te luchten of ervaringen te delen: www.deeljezorg.nl         

Heeft u vragen over het lidmaatschap van MantelzorgNL? Neem dan contact op met Sociaal Collectief: mantelzorg@sociaalcollectiefswf.nl.
Meer informatie over de producten en diensten van MantelzorgNL vindt u op www.mantelzorg.nl.        

         
Mantelzorgmakelaar                  
logo mantelzorgzaken.jpg .jpg

Chantal Hoevers Prins is erkend Mantelzorgmakelaar en aangesloten bij de beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM) en bij de beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (BCMB).


 “Als mantelzorgmakelaar ben ik de onafhankelijke allround cliëntondersteuner en zorgregelaar. Ik creëer passende en efficiënte oplossingen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, werk, financiën en onderwijs. Met kennis van de actuele wet- en regelgeving van de Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015), Participatiewet, Jeugdwet en arbeidsrecht.”

U kunt bij Mantelzorgzaken in Sneek één gratis adviesgesprek aanvragen van 1,5 uur. Deze actie is beperkt geldig.

Voor meer informatie of voor een afspraak kunt u contact opnemen met Chantal Hoevers-Prins via 0515 - 700 267 of mail naar chantal@ mantelzorgzaken.nl. Meer informatie over de mantelzorgmakelaar vindt u op www. mantelzorgzaken.nl.            
logo+slogan.jpg

Saar aan huis Fryslân
Saar aan Huis biedt aanvullende mantelzorg aan ouderen, ook bij dementie. Een Saar ondersteunt u niet alleen thuis, maar ook in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Uw wensen staan voorop. Zo houdt u zelf de regie. Saar aan Huis biedt ook ondersteuning aan overbelaste mantelzorgers. Familie en vrienden helpen graag, maar wonen soms ver weg of hebben zelf een druk leven. Saars kunnen dan helpen.

Terwijl een Saar activiteiten onderneemt met het familielid, kan de mantelzorger op adem komen. Bij vervangende mantelzorg denken we bijvoorbeeld aan: gezelschap, samen boodschappen doen of koken, bewegen, er op uit of samen een spelletje doen. U kiest zelf uw Saar voor de ondersteuning en begeleiding thuis.

Wilt u kennismaken met een Saar?

Neem dan contact op met Saar aan Huis Fryslân. U kunt bellen met Willeke Phillips of Monique Venema, bemiddelaar: tel. 0513 226 036 of 06 118 813 34 of stuur een mail naar fryslan@saaraanhuis.nl. Meer informatie: www.saaraanhuis.nl.

De inzet is flexibel, in onderling overleg met u. Voordat de werkzaamheden starten vindt een GRATIS intakegesprek plaats en daarna een persoonlijke kennismakingsgesprek met de zorgvuldig geselecteerde Saar.

Op vertoon van uw pasnummer krijgt u de eerste 2 uren gratis. Daarna geldt het gebruikelijke tarief van € 26,50 per uur.

Heeft u mantelzorgondersteuning in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, of heeft u een Wlzindicatie? Dan kan de inzet van Saar aan Huis mogelijk deels daaruit worden betaald. Saar aan Huis begeleidt u bij het uitzoeken en regelen hiervan.


  
Nieuws

Stipepunt Sneek is verhuisd

woensdag 3 april 2024
Stipepunt Sneek is...
Lees meer...

Paasworkshop vol

maandag 11 maart 2024
Lees meer...

Workshop mantelzorg vol

maandag 11 maart 2024
Workshop voor...
Lees meer...