• Mantelzorgpas

  Snel naar: 
  Vragen over mantelzorgpas
  Ondersteuning
  Deelnemende organisaties en diensten mantelzorgpas

  Mantelzorgpas 2020/2021

  U ontvangt de mantelzorgpas als u ingeschreven staat bij het Stipepunt. De mantelzorgpas wordt u aangeboden door de Stipepunten van Sociaal Collectief in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân. Met de mantelzorgpas willen we u een beetje helpen ontzorgen. De pas is persoonsgebonden en geldig tot en met 31 december 2021.
    

  foto-beeldbank-8604.jpg

  Coronamaatregelen
  Vanwege de RIVM richtlijnen kunnen we u op dit moment helaas maar een beperkt aanbod bieden. We blijven alle ontwikkelingen goed volgen en ons natuurlijk houden aan de maatregelen en adviezen van de overheid. Zodra er in 2020 weer meer mogelijk is zullen we u hierover informeren. 
  Met in achtneming van de RIVM richtlijnen is er wel ondersteuning mogelijk. Zie voor een overzicht van de deelnemende organisaties en diensten van de mantelzorgpas onderaan deze pagina.

  Voor 2021 gaan we uit van weer een volledig samenhangend pakket aan diensten en activiteiten. De invulling hiervan is nog niet bekend. We horen ook graag van u wat u als mantelzorger zelf belangrijk vindt. Laat het ons weten!

  Vragen over de mantelzorgpas


  Heeft u vragen over de mantelzorgpas? Neem dan contact op met Stichting Sociaal Collectief, via mantelzorg@sociaalcollectiefswf.nl. Ook kunt u met uw vragen terecht bij een van de vrijwilligers van het Stipepunt bij u in de buurt. Contact Stipepunten 
   
  Mantelzorgerpas 15-06-20.jpg

                         Heeft u ondersteuning nodig?


  Met de mantelzorgpas kunt u gratis of met korting kennismaken met verschillende  dienstverlenende organisaties. De betrokken organisatie voert een eigen registratie voor de administratieve afhandeling. Enkele gegevens (pasnummer, datum, afgenomen dienst) worden alleen gebruikt om het gebruik van de Mantelzorgpas te monitoren. 


  Deelnemende organisaties en diensten mantelzorgpas


  Let op: Voor alle deelnemende organisaties geldt dat zij werken volgens de RIVM richtlijnen. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor  de aangeboden diensten.              

  Gratis lidmaatschap MantelzorgNL
  MantelzorgNL logo.jpg

  MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste. MantelzorgNL biedt informatie, advies en steun aan mantelzorgers.
                 
  Als pashouder bent u gratis lid en kunt u gebruik maken van verschillende ledenvoordelen en diensten, o.a.:
  ·       Drie maal per jaar het Magazine mantelKRACHT
  ·       Juridisch advies (voor leden en niet leden)
  ·       Korting op producten
  ·       Online informatie over geldzaken, wonen enz.
  ·       Special(s) zoals bijvoorbeeld de Belastingspecial, leden ontvangen een exemplaar van alle nieuwe specials.·       Bel voor vragen over het thema mantelzorg met de Mantelzorglijn via: 030 – 760 60 55. Bereikbaar op werkdagen van 9 – 17 uur. (voor leden en niet leden).
  ·       Gratis webinars voor mantelzorgers.
                         
  Wij kunnen u dit lidmaatschap alléén aanbieden als u hiervoor toestemming geeft.
  Bent u via de mantelzorgpas al lid van MantelzorgNL, dan hoeft u niets te doen. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd en loopt door zolang het onderdeel is van de mantelzorgpas is. Bent u nog geen lid maar wilt u dit wel graag worden, neem dan contact op met het Stipepunt bij u in de buurt voor een aanmeldingsformulier. Alléén als u het formulier terugstuurt, kan uw aanmelding voor een lidmaatschap worden verwerkt. Stuur het formulier dus snel terug en profiteer van alle voordelen van het lidmaatschap.                 

  Heeft u vragen over het lidmaatschap van MantelzorgNL? Neem dan contact op met Sociaal Collectief: mantelzorg@sociaalcollectiefswf.nl.
  Meer informatie over de producten en diensten van MantelzorgNL vindt u op www.mantelzorg.nl.        

  Thuishotel             
  logo thuishotel.png

  Thuishotel is de dienstenservice van Thuiszorg Zuidwest-Friesland, onderdeel van de Antonius Zorggroep. Thuishotel brengt u in contact met dienstverleners op vele gebieden. Als abonnee van Thuishotel ontvangt u korting op diverse diensten die u ondersteunen bij uw mantelzorgtaken. U kunt diensten aanvragen voor uzelf en voor degene voor wie u zorgt (dit kan op maximaal twee verschillende adressen). U spreekt dit samen met de dienstverlener af, soms in de vorm van een overeenkomst.

  U krijgt als mantelzorgpashouder € 10,- korting op het abonnement op Thuishotel, tenzij u al lid bent. Een abonnement kost in 2021 € 21,- dus u betaalt € 11,-.
  Daarnaast krijgt u als mantelzorgpashouder extra korting op de dienstverlening van  Alle dagen aandacht. Voor alle overige diensten gelden de reguliere kortingsregelingen.

  Alle dagen aandacht 

  Deze dienstverlener kan degene waar u voor zorgt gezelschap houden, samen boodschappen doen of naar het ziekenhuis, zodat u even tijd voor uzelf heeft. De inzet is flexibel, in onderling overleg met u. Het uurtarief van deze dienst bedraagt maximaal € 25,-. U krijgt per uur € 10,- korting tot een maximum van € 50,-. Deze actie is beperkt geldig.      

  Diensten              
  ·       Klussendienst voor kleine reparatie werkzaamheden  U ontvangt als Thuishotelabonnee vooraf een offerte met minimaal 5% korting op het factuurbedrag. 
  ·       Tuinonderhoud voor werkzaamheden in de tuin  U ontvangt als Thuishotelabonnee vooraf een offerte met minimaal 5% korting op het factuurbedrag. Informeer bij Thuishotel naar de actuele prijzen. 
  ·       Administratieservice voor hulp bij uw thuisadministratie;  De kosten van deze service bedragen € 30,- per uur en komen voor 
          uw eigen rekening. Thuishotel abonnees ontvangen 10% korting. Buiten Bolsward worden ook reiskosten in rekening gebracht.                    
  ·       Personenalarmering voor noodsituaties;  Neem voor informatie over personenalarmering en alarmopvolging contact op met Thuishotel.
  ·       Maaltijd aan huis;  U betaalt vanaf € 5,12 per (h)eerlijke gezonde maaltijd aan huis. Er wordt vaak gekookt met streekproducten. 
  ·       Kapper aan huis;  U betaalt marktconforme prijzen maar geen reiskosten. 
  ·       Pedicure aan huis;  U betaalt marktconforme prijzen maar geen reiskosten. 
  ·       Uitje / dagje weg  Thuishotel organiseert regelmatig leuke uitstapjes, zoals boottochten en workshops. De gevraagde bijdrage verschilt per keer.                    

  Meer weten ? Voor vragen over de diensten, actuele prijzen en aanvragen neemt u contact op met Thuishotel via 0515-461234 of info@thuishotel.nl
  Kijk voor een compleet aanbod van Thuishotel op www.thuishotel.nl             
           
  Mantelzorgmakelaar                  
  logo mantelzorgzaken.jpg .jpg

               
  De mantelzorgmakelaar kan u adviseren in  uw specifieke mantelzorgsituatie. Voorbeelden zijn: het combineren van werk en zorgtaken, bij welke instantie moet u zijn, u bent niet tevreden over de zorg, hoe maakt u ruimte voor andere dingen die belangrijk zijn in het leven. De mantelzorgmakelaar kan u werk uit handen nemen en ondersteunen met regeltaken. Denk hierbij aan het aanvragen van voorzieningen, het invullen van formulieren en geven van advies over langer thuis wonen.
  U kunt bij Mantelzorgzaken in Sneek één GRATIS adviesgesprek aanvragen van 1,5 uur. Deze actie is beperkt geldig.                     

  Meer weten Voor meer informatie of voor een afspraak neem contact op met mantelzorgmakelaar Chantal Hoevers-Prins via 0515-700267 of mail naar chantal@mantelzorgzaken.nl .
  Meer informatie over de mantelzorgmakelaar vindt u op: www.mantelzorgzaken.nl


  Saar aan huis Fryslân
  Logo Saar aan Huis.jpg  Aanvullende en vervangende mantelzorgers
  De professionele ondersteuners kunnen u o.a. ondersteunen bij lichte huishoudelijke ondersteuning; persoonlijke zorg (wassen en/of aankleden); voorbereiden van maaltijden; Ook met dagelijks (telefonisch) contact kunnen ze u helpen.
   U kiest zelf uw Saar voor de ondersteuning en begeleiding thuis. De Saars beschikken over ruime (mantel)zorg- en/of levenservaring en wonen in de nabije omgeving.      
                                  
  De inzet is flexibel, in onderling overleg met u. Voordat de werkzaamheden starten vindt een GRATIS intakegesprek plaats en daarna een persoonlijke kennismakingsgesprek met de zorgvuldig geselecteerde Saar.
   U kunt gratis 2 uur gebruik maken van een Saar of maximaal 5 uur met 10% korting op het uurtarief van €25. De minimale afname is 2 uur. Deze actie is beperkt geldig.  

  Wilt u kennismaken met een Saar? Neem dan contact op met Saar aan Huis Fryslân. U kunt bellen met Willeke Phillips of Monique Venema, bemiddelaar: tel. 0513 - 842 218 of 06 - 118 813 34 of stuur een mail naar fryslan@saaraanhuis.nl. Meer informatie: www.saaraanhuis.nl            
                                      

     • Nieuws

  14 december 2021 Webinar mantelzorg en zorgverzekering

  donderdag 18 november 2021
  Datum: 14 december 2021Tijd: 20:00 uur -...
  Lees meer...

  Sociaal Collectief seniorenlijn bereikbaar

  maandag 15 november 2021
  Heeft u behoefte aan een luisterend oor en...
  Lees meer...

  Koffie ochtend voor 60+ U bent van harte welkom!

  maandag 15 november 2021
  Heeft u behoefte aan wat...
  Lees meer...