• Mantelzorg

  Het kan iedereen overkomen, zorgen voor iemand in de nabije omgeving omdat diegene niet meer volledig voor zichzelf kan zorgen. Het kan uw partner zijn, kind of bijvoorbeeld uw ouders. Wellicht geeft u deze zorg het liefst geen naam, u doet het uit liefde voor de persoon. Maar we spreken van een mantelzorgrelatie.

  Om u hierbij te ondersteunen kunt u zich aanmelden en inschrijven bij onze Stipepunten. Wij bieden u een luisterend oor, organiseren bijeenkomsten én krijgt van ons nieuwsbrieven en de mantelzorgpas. U leest er meer over op deze en onderliggende pagina's op deze website.

  Mantelzorg kan heel waardevol zijn, maar kan ook als zwaar worden ervaren. Een mantelzorger kiest er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt je doordat je naaste iets overkomt. Je gaat zorgen omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. 

  Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen de zorg niet zomaar beëindigen, verrichten vele taken, soms ook verpleegkundige taken. Ongeveer 20% van de volwassen bevolking is mantelzorger.

   foto-beeldbank-8464.jpg
  De Stipepunten geven informatie, advies en bieden een luisterend oor aan mantelzorgers. U kunt bij de Stipepunten terecht voor eenvoudige vragen zoals bijvoorbeeld:
  - Hoe kan ik extra zorg aanvragen? Hoe zorg ik voor mijn zieke partner? Wie kan mijn broer verzorgen als ik aan het werk ben? 
  - Hoe kan ik een DigiD aanvragen? Hoe kan ik formulieren invullen om bijvoorbeeld de mantelzorgwaardering aan te vragen? Hoe krijg ik mijn administratie op orde? 
  -Hoe kan ik in contact komen met andere mantelzorgers? En hoe kan ik zorgen voor voldoende ontspanning?

  Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een Stipepunt bij u in de buurt. Klik hier voor de contactgegevens van de Stipepunten. 

  Vanuit het Sociaal Collectief worden mantelzorgnieuwsbrieven uitgegeven. Klik hier voor de door ons uitgegevens nieuwsbrieven.
 • Nieuws

  20 september Workshop mantelzorg en levenstestament

  maandag 12 september 2022
  Een levenstestament. Je hoort er veel over, maar...
  Lees meer...

  30 september Social Friday voor jongeren 12 - 30 jaar

  maandag 12 september 2022
  Jongeren, doe mee met...
  Lees meer...

  Annulering! Workshop gezonde leefstijl 12 september 19.30 uur

  maandag 5 september 2022
  HELAAS KAN DE WORKSHOP GEZONDE LEEFSTIJL...
  Lees meer...