• Vrijwilligers wandel-beweeggroep voor mensen met dementie en hun mantelzorger in Koudum

  Sociaal Collectief
  Lees meer

  Sociaal Vitaal Bolsward zoekt vrijwilligers

  Sociaal Collectief
  Lees meer

  Vrijwilligers gezocht stoereloer

  Stichting Stoereloer
  Lees meer

  Vrijwilligers Alzheimer Café Koudum/Stavoren

  Alzheimer Nederland
  Lees meer

  Vrijwilliger jeugdsoos Sneek m/v

  Sociaal Collectief - Jongerenwerk Sneek
  Lees meer

  Vrijwilligers gezocht voor Jong&out

  COC Friesland
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Organisatie

  De algemene omschrijving van een vrijwilligersorganisatie, opgesteld door het landelijk kennisinstituut Movisie, is als volgt:
  "Een vrijwilligersorganisatie is een met naam en adres genoemd, formeel of informeel georganiseerd verband van verschillende mensen dat met enige regelmaat bijeenkomt en/of activiteiten organiseert in het algemeen belang, waarbij alle inkomsten worden ingezet ten gunste van de doelstelling van de organisatie en waarbij de uitvoering van het primaire proces door vrijwilligers wordt gedaan en er geen verband bestaat tussen de verrichte werkzaamheden en de verdiensten van de vrijwilligers."     

  Vertegenwoordigt u een dergelijke organisatie? Dan kunt u vacatures voor vrijwilligerswerk op de vacaturebank zetten.
  Daarnaast kunt u bij het Stipepunten bij u in de buurt terecht voor vragen over bijvoorbeeld het omgaan met vrijwilligers, rechten en plichten voor vrijwilligers, vrijwilligersovereenkomsten enz.. 

  Professionele organisaties die met vrijwilligers werken, zoals bijvoorbeeld kinderopvang en zorgorganisaties, kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de vrijwilligers vacaturebank.

  foto-02.jpg  Wilt u een vacature plaatsen? Dan kunt u uw organisatie aanmelden door te klikken op de link onderaan deze pagina. Maar voordat u dat doet graag eerst de volgende spelregels lezen:
  - De tekst van de vacature wordt eerst bekeken door de vrijwilligers van het Stipepunt, voordat het op de website wordt geplaatst.
  - Het vrijwilligerswerk mag nooit ter vervanging van betaald werk zijn en mag niet uitsluitend een commercieel belang dienen.
  - In de vacaturetekst worden geen contactgegevens genoemd van de organisatie.
  - Een kandidaat vrijwilliger voor de vacature meldt zich eerst aan bij het Stipepunt. Daarna zijn er 2 mogelijkheden; de kandidaat krijgt de gegevens van de organisatie en kan zelf contact opnemen óf de organisatie krijgt de gegevens van de kandidaat (met toestemming) om contact op te kunnen nemen. Indien uw voorkeur uitgaat naar de laatste mogelijkheid, kunt u dit aanvinken in het formulier. 
  -  Zodra er een match is tussen de organisatie en de vrijwilliger, verzoeken wij u om dit zo spoedig mogelijk te melden bij het Stipepunt. Indien er meer vrijwilligers worden gevraagd kan de vacature blijven staan. Indien dit niet het geval is wordt de vacature verwijderd.

  Klik hier om uw organisatie aan te melden

 • Nieuws

  Zomerrooster Stipepunten en Sociaal Collectief

  donderdag 15 juli 2021
  De komende periode zijn er aangepaste...
  Lees meer...

  Simmer yn Súdwest: een zomer vol met gratis activiteiten voor kinderen in SWF!

  woensdag 30 juni 2021
  Zeilen, suppen, voetballen, Pumptrack of meedoen...
  Lees meer...

  Webinar (Thuis)werken en mantelzorgzaken: Hoe combineer je dat?

  dinsdag 29 juni 2021
  Lees meer...