• Jonge mantelzorgers

  Ben jij een Jonge Mantelzorger?
  In veel gezinnen is er iemand ziek, gehandicapt of verslaafd. Dat komt vaker voor dan je denkt. Soms groei je ermee op. Bijvoorbeeld als je een broer of zus hebt met ADHD of een ouder met een psychische stoornis. Het kan zijn dat je hierdoor meer zorg op je neemt dan jouw leeftijdsgenoten, of je vaker zorgen maakt om je thuissituatie. Je voelt je soms minder vrij en je helpt misschien extra mee in het huishouden. Mantelzorger word je soms ook heel plotseling, als een gezinslid een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. Je staat dus niet alleen!
   
   Visual JMZ.jpg


  Jonge mantelzorgers kunnen veel aan. Je bent het zo gewend en je staat gewoon klaar voor je familie. Daar kun je best trots op zijn. Maar dat zegt nog niet, dat je het er altijd gemakkelijk mee hebt. Spanningen kunnen oplopen, je schoolwerk lijdt eronder of je hebt moeite met het onderhouden van vriendschappen. Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is, voor een jonge mantelzorger is het ook wel eens (te) veel. 

  Wat kan helpen is iemand te vinden met wie je hierover kan praten of de ontspanning op te zoeken, bijvoorbeeld met kinderen en jongeren die een soortgelijke thuissituatie hebben.
  Het Jongerenwerk van Sociaal Collectief biedt deze mogelijkheid. Regelmatig organiseert zij leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten ben je lekker bezig en kom je in contact met andere kinderen waar thuis ook iets dergelijks speelt. Je zult merken dat je niet de enige bent en je kunt, als je wilt, je verhaal eens kwijt.

  Ben jij tussen de 10 en 17 jaar en heb jij zorgen om, of de zorg voor iemand binnen je gezin? Wil je meer weten of wil je meedoen aan een activiteit? Of heb je behoefte aan meer informatie, tips of een luisterend oor, neem dan vooral contact met ons op! Het is natuurlijk ook prima wanneer je vader, moeder of iemand anders in jouw omgeving contact met ons opneemt.
  Doortje Adema: d.adema@sociaalcollectiefswf.nl  of  06 – 116 07 902 


  foto-03.jpg
         


 • Nieuws

  20 september Workshop mantelzorg en levenstestament

  maandag 12 september 2022
  Een levenstestament. Je hoort er veel over, maar...
  Lees meer...

  30 september Social Friday voor jongeren 12 - 30 jaar

  maandag 12 september 2022
  Jongeren, doe mee met...
  Lees meer...

  Annulering! Workshop gezonde leefstijl 12 september 19.30 uur

  maandag 5 september 2022
  HELAAS KAN DE WORKSHOP GEZONDE LEEFSTIJL...
  Lees meer...