• Vrijwilligers gezocht

  Odensehuis Bolsward
  Plaats: Bolsward (Boalsert) - Súdwest-Fryslân
  Categorie: Zorg en Welzijn
  Voor deze vacature moet je minimaal 25 jaar zijn.

  Wie ben je?

  Je bent een gevoelsmens, je kunt situaties en mensen goed inschatten en weet hoe je een ander blij kunt maken. Ervaring vanuit je werk of privé met mensen met dementie is mooi meegenomen, maar niet vereist. Veel belangrijker is dat je snapt hoe belangrijk het is de wereld van de mens met dementie en de mantelzorger te begrijpen.

  Wat ga je doen?

  De coördinatoren ondersteunen je in de dagelijkse werkzaamheden. De hoeveelheid deelnemers kan per dag verschillen. Vanaf de startperiode pak je je werkzaamheden langzamerhand op: ga je met de deelnemers in gesprek, verzorg je koffie en thee, beantwoord je vragen. Maar ook: doe je samen boodschappen, ga je er even op uit met een aantal deelnemers of regel je een workshop yoga of kaarten maken. Belangrijk hierin is te observeren en aan te voelen waar de bezoeker behoefte aan heeft en te kunnen meebewegen in de situatie van het moment. En mogelijkheden zoeken om bepaalde wensen van bezoekers te realiseren.

  Wat bieden we?

  • Een prettige werkomgeving, op maandag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  • Een mooie locatie in het centrum te Bolsward.

  • Lekkere koffie en een heerlijke lunch.

  • Een basistraining in het omgaan met mensen met dementie.

  • Begeleiding van de professionals.

   Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen?

   Reageer hier onder. 

  Een fijne plek waar je jezelf kunt zijn
  Het is een gezellige plek waar je je thuis kunt voelen. Waar respect is en waar je vooral jezelf kunt zijn. Voor mantelzorgers is het essentieel om informatie te krijgen over het ziektebeeld en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. En je ervaringen te kunnen delen. Voor mensen met dementie is het belangrijk om onder de mensen te blijven en een sociaal leven actief te houden met activiteiten die er toe doen. Dit alles draagt bij tot het langer thuis kunnen blijven wonen.

  Een dementie vriendelijke samenleving
  Het Odensehuis in Bolsward werkt vanuit de sociale benadering. Hierbij wordt de persoon met dementie altijd als uitgangspunt genomen. We kijken naar hoe we aansluiting kunnen vinden bij zijn of haar behoefte. Het (levens)verhaal van de persoon met dementie is de basis voor contact. We gaan op zoek naar verbinding en onderzoeken nieuwe perspectieven die aansluiten bij de behoefte. Het Odensehuis staat midden in de samenleving en zoekt samenwerking met organisaties die het activiteitenpakket kunnen verbreden en verstrekken. Het is een open voorziening die zich richt op de samenleving, waar elke vorm van dementie leidend is. Dat is dé basis voor een dementie vriendelijke samenleving.

  We zijn open op maandag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. Om 10 uur staat de koffie klaar en bent u van harte welkom. Zonder indicatie en zonder afspraak. Op deze site en via Facebook houden we u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. We zijn bereikbaar via onderstaande gegevens. We hopen u snel te kunnen verwelkomen. 
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank