Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
 • Vrijwillige thuiskok

  Stichting Thuisgekookt
  Plaats: Utrecht - Utrecht
  Categorie: Maatje
  Voor deze vacature moet je minimaal 18 jaar zijn.

  Kook het verschil voor een buurtgenoot!

  Stichting Thuisgekookt is de sociale maaltijdservice aan huis voor en door buurtgenoten. 

  Elke dag een verse, warme maaltijd op tafel: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting Thuisgekookt koppelt daarom vrijwillige thuiskoks die één of twee keer per week met liefde een portie extra koken aan een buurtgenoot die door leeftijd, ziekte of een beperking wel wat hulp rondom de warme maaltijd kan gebruiken. 

  Wat doet een thuiskok?

  Een thuiskok is iemand die vrijwillig één à twee keer per week een gezonde avondmaaltijd kookt en deze deelt met een buurtgenoot voor wie koken lastig is.

  Een thuiskok vindt koken leuk en kookt graag een portie extra om iemand te helpen. De maaltijd wordt opgehaald, of gebracht als de maaltijdontvanger zelf niet in staat is om te halen. 

  Als thuiskok kook je vrijwillig en breng je alleen de kosten voor de ingrediënten in rekening. Wanneer je je aanmeldt word je opgenomen in ons bestand van thuiskoks. Komt er een aanmelding binnen van iemand uit jouw buurt? Dan nemen we contact met je op. Je beslist pas op het moment zelf of de aanvraag bij je past. 

  De voordelen van thuiskok worden

  Als thuiskok kun je met weinig inspanning en vanuit je eigen huis het verschil maken. Door een buurtgenoot te helpen voor wie het op tafel zetten van een lekkere, verse maaltijd niet vanzelfsprekend is, draag je bij aan een verbonden samenleving waarin mensen voor elkaar zorgen. Onderzoek wijst uit dat thuiskoks vaak zelf gezonder gaan eten, meer structuur in hun dag ervaren en koken voor een buurtgenoot als waardevolle tijdsbesteding ervaren. Help je mee?


  Stichting Thuisgekookt koppelt vrijwillige hobbykoks die graag wat extra’s koken, aan buurtgenoten die wel wat hulp rondom de warme maaltijd kunnen gebruiken. Door een portie extra te koken geef je buren waarbij de leeftijd, gezondheidsproblemen of een handicap koken lastig maakt, toegang tot een gezonde, warme maaltijd én sociaal contact.

  Stel je kunt om wat voor reden dan ook voor langere tijd niet meer zelf koken. En in je naaste omgeving heb je niemand die dat voor je kan of wil doen. Elke dag brood eten is geen optie. De stichting Thuisgekookt is dat wel: zij verbinden mensen die graag een bordje extra koken met mensen die dat graag opeten. Daarmee gaan ze terug naar wat vroeger heel normaal was: buren die voor elkaar zorgen.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebankLink kopieren