Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
 • Vacature Penningmeester bestuur Stjoer

  Stjoer
  Locatie: Friesland
  Plaats: Leeuwarden (Ljouwert) - Leeuwarden
  Categorie: Bestuur

  Penningmeester bestuur Stjoer (per 1 juli 2024)


  Ben jij gek op cijfers, kun je deze koppelen aan beleid en deze processen bewaken? En lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van een veelzijdig en energiek bestuur van een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is? Lees dan snel verder. Per 1 juli 2024 komt namelijk de plek van penningmeester vrij in ons vrijwillig bestuur. Voor deze vacature zoeken wij een bestuurslid die zich herkent in het onderstaande bestuursprofiel.


  Het bestuur

  Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Het huidige aantal bestuursleden is vastgesteld op vijf. Het bestuur is in 2024 bezig met een transitie traject om te komen tot de invoering van een Raad van Toezicht model.

  Bedrijfscultuur

  Onze bedrijfscultuur kun je herkennen aan de bevlogenheid van medewerkers en bestuursleden, we werken hard maar er is ook tijd voorgezelligheid en aandacht voor elkaar. We gaan op een gelijkwaardige manier met elkaar om en er is ruimte om mee te denken, ideeën aan te dragen en hier vorm aan te geven.

  Penningmeester
  De penningmeester is (eind-)verantwoordelijk, samen met de overige bestuursleden, voor het financiële, administratieve en bedrijfsmatige deel van de organisatie. De uitvoering ligt in handen van de directeur, administratieve ondersteuning en een extern administratiekantoor.

  De penningmeester is een volwaardige gesprekspartner voor de directeur en administratiekantoor/accountant. De penningmeester beschikt over brede kennis en ervaring op financieel gebied, aspecten van de bedrijfsvoering (ICT, vastgoed, en heeft kennis van risicoanalyse en beheersing. De penningmeester is in staat toekomstig beleid te vertalen in financiële cijfers
  en de solvabiliteit en liquiditeit van Stjoer adequaat te bewaken.


  Werving en profiel

  Kandidaten zijn:

  1. Zich bewust van de centrale positie van de doelgroep;

  2. Belangstellend voor het alledaagse welbevinden van de doelgroep;

  3. Bereid zich te verdiepen in de geldende regels; wetten en overeenkomsten;

  4. Nieuwsgierig,waardoor zij hun ogen en oren bij Stjoer goed de kost geven;
  5. Kritisch en vasthoudend maar tevens geneigd tot dialoog;
  6. Integer en in staat vertrouwelijk om te gaan met informatie;
  7. Gericht op samenwerking en geneigd water in de wijn te doen ten gunste van het vormen van gezamenlijke standpunten;
  8. Serieus, met een vleugje humor en gericht op een plezierige sfeer;

  Kandidaten hebben:

  9. Voldoende tijd om te besteden aan vergaderingen, ontmoetingen en bijeenkomsten;
  10. Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  11. Minimaal een financieel gerichte HBO opleiding;
  12. De bedoeling om zich voor minimaal 4 jaar (eerste termijn, mogelijkheid tot verlening met 4 jaar, tweede termijn) aan het bestuurslid schap te binden.


  Overig

  Het bestuur vergadert 7x per jaar, met aanvullend jaarlijks een werkbezoek naar een van de projecten binnen Stjoer.Bestuursleden ontvangen een onkostenvergoeding, met inachtneming

  van de daartoe geldende wettelijke kaders van de vrijwilligersvergoeding.

  Stjoer staat voor eigen regie en het stuur in handen nemen als je te maken hebt met een psychische- en/of sociale kwetsbaarheid. Wij bieden een veilige plek en creëren mogelijkheden om deel te nemen aan verschillende afdelingen, projecten en activiteiten.
  Bij Stjoer kunnen mensen met een psychische- en/of sociale kwetsbaarheid, zonder vooroordelen, vorm geven aan hun deelname aan de maatschappij.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebankLink kopieren