• Webinar (Thuis)werken en mantelzorgzaken: Hoe combineer je dat?

  dinsdag 29 juni 2021
  Een op de vier Nederlanders combineert mantelzorg met een betaalde baan. Voor Súdwest-Fryslân betekent dit, dat er zo'n 6684 werkende mantelzorgers zijn. Hier vallen ook jonge mantelzorgers onder, die naast hun werk voor iemand zorgen. Combineert u (thuis)werken met mantelzorgtaken? Grote kans dat door de uitbraak van COVID-19 de druk op u (extra) hoog is geworden. De beperkende maatregelen roepen nieuwe vragen op in het (ver-)delen van zorg en de balans tussen privé en werk. Want, hoe combineer je nu (thuis)werken én mantelzorgzaken?


  Om werkende mantelzorgers van praktische tips te voorzien, organiseert Stichting Sociaal Collectief op 6 juli 2021, in samenwerking met MantelzorgNL, een webinar. Hierin komen diverse balans- vragen aan de orde, zoals het bespreekbaar maken van de mantelzorg- situatie en het voorkomen dat het allemaal  te veel wordt. Deelname is kosteloos.
   
  In het webinar wordt ingegaan op het combineren van (thuis)werken met mantelzorgtaken, bekeken vanuit de positie van de mantelzorger. De nadruk ligt op praktische tips waar u direct mee aan de slag kunt. Bijvoorbeeld over hoe en met wie u de zorg kunt delen, bij welke loketten u kunt aankloppen voor (extra) hulp en welke domotica en handige apps u kunnen helpen om de (mantelzorg) taken beter te organiseren.
   
  Trainer Daphne Zumbrink neemt u mee aan de hand van informatie, filmpjes en een stroomschema dat MantelzorgNL speciaal voor de werkende mantelzorgers heeft ontwikkeld. Zij schetst een tal van situaties, van lichte mantelzorg tot aan mantelzorg in de laatste levensfase.
   Daphne Zumbrink - trainer bij MantelzorgNL.jpg

   
  U ontvangt informatie, tips en handvatten over hoe om te gaan met de veranderende situatie en het verlichten van de mantelzorgtaken. Juist in de tijd van Corona!  Eerdere webinars over dit thema leverde enthousiaste reacties op. “Er over praten met mijn collega’s en het feit dat ze weten dat ik mantelzorgers ben, geeft mij al lucht.” en “Door het webinar realiseerde ik mij dat het helpt als ik aan mijn werkgever laat weten dat ik mantelzorger ben.”
   
  Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kunnen (werkende) mantelzorgers zich inschrijven bij het Stipepunt. Betrokken en deskundige vrijwilligers bieden u een luisterend oor, staan u graag te woord en verwijzen indien nodig door. U zorgt voor een naaste en vanuit het Stipepunt wordt een stukje zorg aan u geboden!
   
  Een Stipepunt is een laagdrempelig inlooppunt waar u terecht kunt met diverse soorten vragen op het vlak van mantelzorg, vrijwilligerswerk, maar ook als u moeilijke brieven krijgt of hulp nodig hebt bij het aanvragen van een toeslag (papierhulp). Er zijn Stipepunten in Sneek, Bolsward, Koudum en Makkum (alleen papierwinkel).
   
  Wilt u deelnemen aan het webinar? Stuur dan uiterlijk 5 juli 2021 een mailtje naar mantelzorg@sociaalcollectiefswf.nl
  Het webinar wordt gegeven via Zoom, dus na aanmelding ontvangt u een link voor deelname.

  Datum: dinsdag 6 juli 2021
  Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
  Locatie: online via Zoom


  Ouder en zoon_2876 (2).jpg
  Volwassen_met_ouder1_037 (21)(1).jpg Foto's bron: MantelzorgNL

 • Nieuws

  Komt u ook naar het mantelzorgcafe in Koudum of Sneek?

  dinsdag 19 oktober 2021
  Bij de verschillende Stipepunten vonden...
  Lees meer...

  19 oktober 2021 Alzheimer Cafe Sneek

  maandag 11 oktober 2021
  Op 19 oktober 2021 gaat ook het Alzheimer...
  Lees meer...

   5 oktober 2021 Alzheimer Café Súdwest in Koudum

  maandag 27 september 2021
  ‘Wat doet een casemanager...
  Lees meer...