• Simmer yn Súdwest: een zomer vol met gratis activiteiten voor kinderen in SWF!

  woensdag 30 juni 2021
  Zeilen, suppen, voetballen, Pumptrack of meedoen aan één van de sportinstuiven met springkussens en een te gekke Wipe-outbaan. Met de kinderen naar een theatervoorstelling, straattheater of creatief aan de slag met een Toolbox van Cultuur Kwartier. Er is dit jaar van alles te doen in de buurt voor kinderen in Súdwest-Fryslân. Daarnaast bieden we minimagezinnen een dagje uit aan naar een pretpark of één van de Waddeneilanden.
  Samen met Cultuur Kwartier Sneek, Sport Fryslân en Stichting Sociaal Collectief hebben we een te gek programma opgezet bomvol leuke activiteiten voor kinderen in de zomervakantie.


  Wat is er te doen?

  Benieuwd wat er te doen is bij jou in het dorp of wijk? Op de website Simmer yn Súdwest is het hele programma te vinden. Ook staat op de website aangegeven hoe je je kunt aanmelden voor de activiteiten en waar ze zijn. Wees er snel bij, want vol = vol. Alle activiteiten zijn gratis en voor alle kinderen uit de gemeente Súdwest-Fryslân.


  Dag­jes weg voor mi­nima­ge­zin­nen

  Sinds 2018 bieden we gezinnen met een laag inkomen een weekje vakantie aan op een vakantiepark in Nederland. Dat is dit jaar niet mogelijk. Veel huisjes zijn al vol nu dit jaar met corona veel mensen in eigen land op vakantie gaan. Daarom bieden we deze gezinnen dit jaar een dagje weg aan naar een pretpark of naar één van de Waddeneilanden. Eind juni ontvangen de gezinnen een uitnodiging op de deurmat voor de dagjes weg met het hele gezin.

  Buurtcamping SoCo
  Sociaal Collectief komt naar je toe met Buurtcamping SoCo. Ouders en kinderen kunnen even lekker ontspannen, een kop koffie of magisch water drinken en anderen ontmoeten; een echt vakantiegevoel.
  Speel een buitenspelletje met je hele familie of met andere “campinggasten”.  Jeu de boule, badminton, stoepkrijt en allerlei knutselmateriaal is bij de Buurtcamping voor iedereen beschikbaar. Op de meeste plekken kun je meedoen aan een workshop ‘drummen met Jan”. Heb je altijd als eens een mooie foto willen hebben van jezelf of je gezin? Onze huisfotograaf Jeannette komt op veel locaties langs voor een fotoshoot.
  Kijk op simmerynsudwest.frl wanneer we bij jou in de buurt zijn!
  We wensen je een hele fijne zomer en hopen je heel gauw te zien op onze buurtcamping!

 • Nieuws

  Komt u ook naar het mantelzorgcafe in Koudum of Sneek?

  dinsdag 19 oktober 2021
  Bij de verschillende Stipepunten vonden...
  Lees meer...

  19 oktober 2021 Alzheimer Cafe Sneek

  maandag 11 oktober 2021
  Op 19 oktober 2021 gaat ook het Alzheimer...
  Lees meer...

   5 oktober 2021 Alzheimer Café Súdwest in Koudum

  maandag 27 september 2021
  ‘Wat doet een casemanager...
  Lees meer...