Nederlandse taalles vrijwilliger

Opvanglocatie Oekraïense Ontheemden Amicitia
Lees meer

Vrijwilliger chauffeur dagbesteding MindUp Sneek

MindUp Reactivering
Lees meer

Gezellige groene vingers gezocht voor moestuin bij locatie So&Co van Sociaal Collectief

Sociaal Collectief
Lees meer

Enthousiaste (bel) vrijwilliger gezocht voor Sosjaal en Sûn Súdwest-Fryslân

Sociaal Collectief
Lees meer

Vrijwilliger voor tuinonderhoud voor woonvoorziening Het Spitaal

maeykehiem
Lees meer

Begeleider partnergespreksgroep dementie

Sociaal Collectief
Lees meer

Ik meld mij aan als vrijwilliger

Gratis familievoorstelling over 'brussen'

dinsdag 5 maart 2024
Gratis familievoorstelling over 'brussen' - Zus van broer

23 maart in Leeuwarden


Zus neemt een besluit; zo kan het niet langer! Moeder staat er alleen voor en heeft veel teveel hooi op haar vork. Daarom zet ze broer in de bakfiets en begint aan een tocht ver van huis. Moeder is natuurlijk in alle staten en het hele land is in rep en roer. En dat is nou precies waar zus op hoopte! Waarom doet het altijd zo verstandige meisje dit? De verrassende waarheid komt boven water na een spannende zoektocht.

 

Zus van broer is een grappige familievoorstelling over broers en zussen van kinderen die ziek zijn of speciale zorg nodig hebben. Een komedie over een ernstig onderwerp voor iedereen van 8 jaar en ouder. Marike van Weelden en Pieter Tiddens van Eigen Werk Theaterteam willen met deze voorstelling laten zien hoe de levens van deze ‘brussen’ eruit zien.

 

 Dagboeken

Het boek en de voorstelling zijn geschreven door Pieter Tiddens en Marike van Weelden. Marike is actrice en moeder van Bieneke en Jons. Haar zoon (23) is ernstig verstandelijk beperkt en woont in een instelling. Marike maakte eerder met Pieter Tiddens de succesvolle voorstelling Lastige Ouders over hoe het is om te leven met een zwaar gehandicapt kind.

 

Spannend verhaal

Marike: “Zus van broer is een spannend verhaal dat raakt aan wat veel jonge mensen meemaken in het gezin. Er is overal wel wat. Je kunt ook een broer of zus hebben die op een andere manier in de problemen is gekomen en waar ouders zich zorgen over maken. Of je ouders zitten zelf in de narigheid, waardoor je al veel te jong mantelzorger bent. Het gaat ook over de relatie van de zus met haar opa, haar moeder en haar vriendin. Dat is een universeel verhaal. Het gehandicapte broertje is door zijn aanwezigheid in feite degene die zaken op scherp zet binnen relaties.”

 

De voorstelling vindt plaats bij Tryater, aan de Oostersingel in Leeuwarden. De voorstelling begint om 14.00 uur.   Iedereen is welkom wel even aanmelden via info@krachtvanbeleving.nl

Mogelijk gemaakt door Over de Drempel/Arcadia.

 

Kijk voor meer informatie op:

https://www.krachtvanbeleving.nl/voorstellingen/zus-van-broer-familiedag/
zus van broer juist.png
 
Nieuws

Week van de jonge mantelzorger 2024

woensdag 5 juni 2024
Jonge...
Lees meer...

Stipepunt Sneek is verhuisd

woensdag 3 april 2024
Stipepunt Sneek is...
Lees meer...

Paasworkshop vol

maandag 11 maart 2024
Lees meer...