• Kom naar de Great Escape Caravan op 13 april in Sneek

    donderdag 7 april 2022
     Schermafbeelding 2022-04-07 om 13.12.08.png
    Er zijn in Nederland nog steeds veel mensen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en met de computer werken. Ook in gemeente Súdwest-Fryslân. Dit kan voor deze mensen veel invloed hebben op het dagelijks leven. Bijvoorbeeld doordat zij een brief van de gemeente niet goed kunnen begrijpen. Of omdat zij niet goed weten hoe ze een mail moeten schrijven en versturen. Moeite hebben met basisvaardigheden is niet altijd makkelijk te bespreken of op te merken. Terwijl het een wereld van verschil kan maken! Jouw beroep of functie maakt dat je een rol kan spelen in de aanpak van laaggeletterdheid in Súdwest-Fryslân.
     
    De Caravan reist door Fryslân om hier aandacht voor te vragen en kennis te delen. Hoe voelt het eigenlijk om moeite met taal of rekenen te hebben? Om hoeveel mensen gaat het en hoe maak je het bespreekbaar? Wat kun je eigenlijk doen, wat wordt er al gedaan en wat moet er nog gebeuren? Op deze vragen en meer krijg je antwoord  bij de “Great Escape Caravan Tour”. 
    In en om de Caravan kunnen mensen ervaren hoe het voelt om moeite te hebben met basisvaardigheden. De caravan zelf is een gratis Escape Room waarin deelnemers verschillende uitdagingen moeten voltooien om te kunnen “ontsnappen”. Bij de caravan zijn mensen van verschillende organisaties aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Bijvoorbeeld over waar en hoe mensen zich kunnen aanmelden voor (gratis) taallessen of als taalvrijwilliger. Ook is er informatie beschikbaar over het taalvriendelijker maken van een bedrijf of het bespreekbaar maken van laaggeletterdheid op de werkvloer.
     
    Op 13 april 2022 staat de Caravan bij het Waltaplein, Marktstraat 8 in Sneek. Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen en mee te doen aan de Great Escape! De caravan staat er van 11.00 – 16.00 uur.  • Nieuws

    Tegemoetkoming energielasten

    maandag 16 mei 2022
    Wat is de...
    Lees meer...

    Ben jij een jonge mantelzorger?

    dinsdag 10 mei 2022
    Lees meer...

    Alzheimercafe Sudwest op 3 mei in Koudum

    dinsdag 26 april 2022
    Komt u ook naar het Alzheimercafe in Koudum...
    Lees meer...